Pozivamo sve umirovljenike, umirovljene hrvatske branitelje, korisnike socijalnog programa Grada Rijeke, osobe s posebnim potrebama i kućanicama starijima od 55 godina s prebivalište u Rijeci da se uključe u novi ciklus osnovnog informatičkog tečaja.

Grad Rijeka, Zavod za informatičku djelatnost u suradnji s nama organizira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva na kojima ćete moći ovladati osnovnim informatičkim vještinama – komponente računala, snalaženje u Windows i online okruženju te korištenje e-usluga.

Tečaj traje 20 školskih sati, odnosno dva tjedna, i odvijat će se u našim prostorima na adresi Školjić 6, 1. kat. Prva grupa polaznika kreće 7. svibnja 2018.

Prijaviti se možete do 4. svibnja 2018. godine na telefon 327-155, od 8 do 16 sati, svakog radnog dana.

Osobe koje budu izabrane kao potencijalni kandidati trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa) prigodom upisa u tečaj (prvog dana tečaja), a ne tijekom same prijave.

Potrebna dokumentacija:

  • umirovljenici moraju priložiti odrezak od mirovine,
  • osobe s invaliditetom jedno od ovih rješenja: rješenje nadležnog tijela o invaliditetu; rješenje nadležnog tijela o pravu na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad;  rješenje o pravu na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje; rješenje o pravu na osobnu invalidninu i nalaz specijalističkog pregleda o postojanju tjelesnog oštećenja; članska iskaznica udruge osoba s invaliditetom ili teže bolesnih osoba,
  • branitelji moraju priložiti potvrdu nadležnog tijela o statusu branitelja/stradalnika rata,
  • korisnici socijalnog programa Grada Rijeke moraju priložiti rješenje o ostvarivanju prava iz Odluke o socijalnoj skrbi,
  • kućanice (dobna skupina 55 godina i više) moraju donijeti potvrdu HZZO-a za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Grad Rijeka od 2005. godine organizira tečajeve informatičkog obrazovanja za ciljane skupine građana koje je do sada završilo preko 3600 polaznika.