Drage žene,

 

U četvrtak, 25. travnja, diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan djevojaka i žena u ICT-u koji obilježavamo zajedno s brojnim organizacijama diljem svijeta kako bismo potaknuli veći broj žena da se odluče za STEM te smanjili razliku u omjeru između žena i muškaraca u STEM zanimanjima. Pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, a zapravo je akronim satkan od početnih slova četiriju područja – science, technology, engineering i mathematics. Globalnu inicijativu Međunarodni dan djevojaka i žena u ICT-u pokrenula je Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU) 2010. godine, a do danas se obilježava u više od 140 zemalja diljem svijeta, i to zadnjeg četvrtka u travnju svake godine.

 

Mi smo za vas pripremile radionicu pod nazivom Proširena stvarnost na webu koju će voditi naša dugogodišnja volonterka Ivana Žužić. Na radionici ćete se upoznati s mogućnostima koje nudi A-Frame, web razvojna okolina za stvaranje sadržaja virtualne stvarnosti (VR). Stvorit ćete nekoliko jednostavnih VR scena pomoću HTML-a i JavaScripta te isprobati kako rade neki složeniji primjeri.

 

Radionica je namijenjena djevojkama i ženama svih dobnih skupina.

Radionica će početi u 18:00 sati, a trajat će do 19:30 sati u prostorima CTK Rijeka (Školjić, 1. kat).

 

Broj polaznica je ograničen, a prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca u nastavku.

 

Klub za žene, mjesto gdje snažne žene iz zajednice osnažuju druge žene razmjenom vještina i znanja.

Klub za žene nastao je kroz projekt Work is the key, a želja nam je pretvoriti ga u mjesto gdje će se žene svih generacija iz lokalne zajednice okupljati kako bi se družile, razmjenjivale  znanja i vještine te upoznavale. Aktivnosti kluba za žene odvijaju se jednom mjesečno.