Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

Povodom Dana žena, Iva Davorija i Marinella Matejčić iz Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter će u sklopu našeg Kluba za žene voditi radionicu o reproduktivnim pravima žena, nakon koje slijedi izrada transparenata za Noćni marš, koji će se održati na sam Međunarodni dan žena u 18 sati na Kontu.

 

Radionica i izrada transparenata u ukupnom trajanju od 2 sata održat će se u Klubu za žene (CTK Rijeka, Školjić 6, 1. kat) u ponedjeljak, 05. ožujka 2018., s početkom u 17 sati. Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca dolje, do nedjelje, 04. ožujka 2018. Broj polaznica je ograničen, stoga požurite s prijavom.

 

Već duže vrijeme svjedočimo kontinuiranom urušavanju reproduktivnih prava žena. U javnosti se najčešće govori upravo o nedostupnosti prava na prekid trudnoće, što mnoge žene odbacuju kao opciju uz korištenje argumenata kao "meni se neželjena trudnoća ne može dogoditi" ili "gdje ima za dvoje, ima i za troje". No, je li tome doista tako? Jesu li reproduktivna prava jedino i isključivo - pravo na pobačaj? 

Na ovoj radionici ćemo govoriti o širem aspektu reproduktivnih prava, što urušavanje istih znači za žene u Hrvatskoj i na koji način se možemo oduprijeti ovome što se danas događa - da se obespravljuje ženino pravo na izbor i sužavaju njezine životne mogućnosti.

Sav materijal za transparente će vam biti osiguran na licu mjesta.

 

#svesuženesnažne

 

---
Klub za žene, mjesto gdje snažne žene iz zajednice osnažuju druge žene razmjenom vještina i znanja.
---
Klub za žene nastao je kroz projekt Work is the key, a želja nam je pretvoriti ga u mjesto gdje će se žene svih generacija iz lokalne zajednice okupljati kako bi se družile, razmjenjivale znanja i vještine te upoznavale. Aktivnosti kluba za žene odvijaju se jednom mjesečno.