Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

Današnji virtualni svijet stvara moderne “glavobolje” roditeljima novih generacija. Iako većina djece i mladih koristi Internet kako bi bili u doticaju s vršnjacima, te kako bi se izrazili ili zabavili, on može za njih predstaviti i prijetnju. Što kao roditelji možemo učiniti kako bismo ih zaštitili od razgovor s nepoznatom osobom, dijeljenja osobnih podataka, dijeljenja informacija sa strancima, uvrštavanja nepoznatih osoba na listu prijatelja, posjećivanja pornografskih stranica, sextinga, zlouporabe intime, uznemiravanja ili prijetnje saznajte na radionici „Online okruženje – prijetnja ili mogućnost?“.

Radionica u trajanju od 60 minuta će se održati u Klubu za žene (CTK Rijeka, Školjić 6, 1. kat) u utorak, 6. veljače, s početkom u 18 sati. Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca u nastavku.

Ovom radionicom obilježit ćemo Dan sigurnijeg interneta, koji se pod motom „Stvaraj, poštuj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom!“ obilježava u 130 zemalja svijeta.

Napominjemo, cilj radionice nije stvoriti paranoju spram online okruženja već naći najbolje rješenje da sebe i svoje najmilije zaštitimo od neželjenih online situacija. Ako nam se ne stignete pridružiti u utorak, evo nekoliko online mjesta gdje možete pronaći dobre savjete i  korisne informacije o online sigurnosti:

5 zlatnih pravila za ponašanje na internetu

Edukacijska knjižica – Dvaput razmisli

Minecraft vodič za roditelje

EU Kids Online

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti

Centar za sigurniji Internet

Ako trebate dodatni savjet možete nazvati anonimni besplatni broj 0800 606 606 Centra za sigurniji Internet.

 

PRIJAVNICA