Drage žene,

Pozivamo vas da se uključite u radionicu „Kad se borba pretvori u let“ tijekom koje ćemo izrađivati rekvizite za javnu akciju kojom ćemo 25. studenog obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Radionica će se održati 31. listopada od 17 do 18 sati u prostorijama CTK Rijeka (Školjić 6, prizemlje), a prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca u nastavku.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25. studenog u spomen na sestre Mirabal, koje su tog dana nasilno ubijene po nalogu diktatora Dominikanske Republike Rafaela Trujila, nakon čega su postale simbolima nacionalnog i feminističkog otpora. Četiri sestre su bile aktivistice u borbi protiv Trujillovog autokratskog režima. Nazivali su ih Las Mariposas (hrv. leptiri). Prema starim vjerovanjima leptir je duša umrloga a slika leptira na poljima cvjetova predstavljala je dušu hrabrih ratnika koji su život izgubili u borbi.

U suradnji sa SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava i volonterkom Gloria Hudolin izrađivat ćemo leptire koji će se potom koristiti kao rekviziti za javnu akciju 25. studenog. Kakve ideje imamo za akciju i kako se u nju možete uključiti saznat ćete na radionici.

Dođite na radionicu i svojim sudjelovanjem na radionici doprinesete osvještavanju javnosti o problematici nasilja nad ženama.

Vidimo se !

Klub za žene, mjesto gdje snažne žene iz zajednice osnažuju druge žene razmjenom vještina i znanja.

---

Klub za žene nastao je kroz projekt Work is the key, a želja nam je pretvoriti ga u mjesto gdje će se žene svih generacija iz lokalne zajednice okupljati kako bi se družile, razmjenjivale znanja i vještine te upoznavale. Aktivnosti kluba za žene odvijaju se jednom mjesečno

 

PRIJAVNICA