Ove godine EVS slavi 20 godina, a ti ga još nisi okusio? E pa, vrijeme je da probaš!

Prvo trebaš naći organizaciju koja je akreditirana za provedbu programa, a potom organizaciju u kojoj želiš volontirati. Kako to napraviti, tko ti u tome može pomoći te kakva su iskustva drugih volontera saznat ćeš na radionici "Kako postati jedan od 100.000 EVS volontera?".

Na jednom mjestu okupit ćemo tri organizacije akreditirane za provedbu programa - PaRiterŽmergo  i CTK Rijeka - koje će odgovoriti na sva pitanja koja vam se motaju po glavi. Radionica će se održati u CTK Rijeka (Školjić 6, 1. kat) u četvrtak, 05. svibnja, u 14 sati.

Prvo ćemo vam objasniti što je to uopće Europska volonterska služba, koji su uvjeti prijave, kako izgleda baza organizacija i prilika za volontiranje, nakon čega će svoja iskustva podijeliti mladi iz Hrvatske koji su bili na službi kao i mladi koji su u Hrvatskoj na službi.

Potom ćemo zajedno učiti kako se javiti organizaciji primateljici na službu (tj. kako poslati molbu i životopis). 

Na radionicu se možeš prijaviti ispunjavanjem obrasca u nastavku.

Europska volonterska služba (EVS) dio je programa Erasmus+. Ovaj program omogućuje mladima (u dobi od 17 do 30 godina) da volontiraju diljem Europe i šire, a nudi i organizacijsku potporu pri pružanju prilika za volontiranje.