U okviru projekta SLOHRA SOCIONET - Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja kroz društveno poduzetništvo provodi se izbor "Najbolje ideje društvenog poduzetništva".
Iako se društveno poduzetništvo u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina sve intenzivnije razvija i za njega postoji veliki interes, još uvijek malo ljudi odabire ovaj oblik poduzetništva. Pojedinci imaju premalo prilika za stjecanje odgovarajućeg znanja za ostvarenje svojih poduzetničkih ideja i pokretanje društvenog poduzeće.

 

Upravo u tome može Vam pomoći izbor "Najbolje ideje društvenog poduzetništva". Naime, pobjednicima se nudi mogućnost ostvarenja njihovih poduzetničkih ideja kroz  stručno savjetovanje, mentorstvo  te aktivno promicanje i promociju. Pobjednici izbora imat će stručnog mentora za izradu poslovnog plana prema propisanoj metodologiji. Uz to, s izabranim pobjednicima snimit će se kratak  film koji će govoriti o njihovoj ideji društvenog poduzetništva i načinu realizacije. Svi pobjednici izbora imat će mogućnost za promociju svojih ideja u kontekstu projektnih aktivnosti, kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj.

 

Cilj javnog poziva za „Najbolju ideju društvenog poduzetništva“ jest izabrati  sedam najboljih ideja društvenog poduzetništva na cijelom projektnom području, koje će oživjeti u stvarnosti.
Ukoliko ste pojedinac ili grupa autora s prebivalištem ili boravištem na jednom od sljedećih područja, požurite s prijavom i svoju poslovnu ideju provedite u stvarnosti:
U Hrvatskoj: Istarska županija, Karlovačka županija i Primorsko-goranska županija.
U Sloveniji: Obalno-kraška regija, Primorsko-notranjska regija, JV Slovenije i  Spodnjeposavska regija.

 

Za prijavu poslovne ideje potrebno je ispuniti prijavnicu i obrazac za opis poslovne ideje društvenog poduzetništva, koji se zajedno s pozivom za dostavu projektnih prijedloga nalaze u prilogu.
Prijavu s projektnom dokumentacijom, uz  obveznom naznaku  „Ne otvarati - Prijava za izbor Najbolje ideje društvenog poduzetništva“  na omotnici te uz navođenje adrese pošiljatelja na poleđini omotnice pošaljite preporučenom poštom ili osobno dostavite na sljedeću adresu:

            Riječka razvojna agencija Porin d.o.o.
            Milutina Barača 19, 51000 Rijeka

Rok za podnošenje prijava je do dana:  23. listopada 2015. do 14 sati.

 

Više informacija možete pronaći na: www.slohra-socio.net, kao i na stranicama Riječke razvojna agencije Porin d.o.o. (www.porin.hr)

 

 

PrilogVeličina
Datoteka Javni poziv1.28 MB
Datoteka Prijavni obrazac1.36 MB
Microsoft Office document icon Obrazac za ideju1.39 MB