Naša dugogodišnja volonterka Ivana Žužić 24. i 25. kolovoza provela je u posjetu londonskom uredu Googlea. Zamolili smo ju da prenese svoje dojmove za sve zainteresirane.

 

 

CTK Rijeka: Ivana, što je to Google Inside Look? Kako si ti upala u Google?

Ivana: Google Inside Look ove je godine održan u Londonu, a prošle je bio održan na dvije lokacije: Zürichu i Varšavi. Za event sam saznala od svog profesora na fakultetu koji je dobio obavijest nakon što smo kao fakultet organizirali provođenja Googleovog natjecanja Google Hash Code na Tehničkom fakultetu u Rijeci (Ivana je studentica fakulteta). Prijaviti su se mogli studenti iz Europe, Afrike i s Bliskog Istoka. Ovo je druga godina njegovog provođenja i nadam se da će se nastaviti održavati.

 

CTK Rijeka: Koliko vas je bilo? Što ste radili?

Ivana: Tijekom Inside Look-a izabranih 30-ak sudionika iz 17 različitih zemalja imalo je priliku upoznati se s radom Googlea, obići ured te upoznati zaposlenike raznih struka i postavljati im pitanja. Imali smo prilike čuti tech talkove, primjerice onaj o razvoju Android Wear-a.

Tijekom prvog dana bili smo fokusirani na upoznavanje Googlea i raznolikih prilika koje nudi, a drugi dan smo imali mogućnost od recruitera koji inače provodi intervjue za posao u Googleu čuti savjete o tome kako odraditi dobar intervju. Imali smo i radionicu probnog intervjua da steknemo dojam o tome kako je biti ispitanik.

 

CTK Rijeka: I? Kakav je tvoj dojam?

Ivana: Cijeli event bio je odlično organiziran i vrlo informativan i zanimljiv. Organizatori su se potrudili da maksimalno iskoristimo svoje vrijeme provedeno u uredu i da saznamo sve što nas zanima i što bi nas moglo zanimati te da se usput još međusobno upoznamo i zabavimo.