Predstavnici Centra tehničke kulture Rijeka, Erik Mikšič  i Ivan Gabriel Šemper osvojii su  četvrto mjesto na natjecanju u naprednoj, edukacijskoj, robotici MakeX European Open 2019. Kao mladi osnovnoškolci upisali su početne besplatne radionice BUDI ++ dok su danas u naprednim grupama i rade sa svojim mentorima Lorisom Rašpolićem, Ivanom Perišom i Kristijanom Vulinovićem s kojima su i bili u Zagrebu.

 

Na natjecanju su timovi iz regije koristili mBot robote uz dodatke. Tema je bila 'Zaštitnik grada', a natjecatelji su programirati robote i na natjecanju rješavali zadatke koristeći logičko razmišljanje, strateško planiranje timova i rješavanje problema poput pomicanja objekata, praćenja linija, prepoznavanja boja i drugo.

Inače, MakeX je svjetsko natjecanje u naprednoj, edukacijskoj robotici koje promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema. U ovom se natjecanju timovi sastoje od maksimalno dva natjecatelja iz jedne ustanove u jednoj dobnoj skupini. Zadaci i natjecanje su osmišljeni tako da timovi moraju surađivati kod rješavanja zadataka kako bi osvojili što više bodova.

 

Više o našim BUDI ++ radionicama na našim stranicama

http://www.ctk-rijeka.hr/hr/budi-upisi-201920