Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

Nakon što se prošle godine u Computer Science Education Week uključilo nekoliko desetaka milijuna ljudi iz cijeloga svijeta, ove godine organizatori (Code.org) bi htjeli doći do brojke od 100 milijuna sudionika. Manifestacija, koja ove godine traje od 08. do 14. prosinca, organizira se pod motom: svi mogu i trebaju naučiti programirati. Isti moto vodi i nas u Centru tehničke kulture Rijeka, stoga smo se u tjednu koji promiče računalnu znanost odlučili pridružiti Satu Kodiranja (The Hour of Code). CTK Rijeka bit će jedna od tisuću organizacija iz cijelog svijeta koje već sada pripremaju preko 60.000 edukativnih događanja.

Ove godine smo se uključili s dvije radionice programiranja u programu KODU. Radionice su namijenjene učenicima od 1. do 6. razreda osnovne škole, a održat će se u četvrtak i petak (11. i 12. prosinca 2014.) od 16:30 do 18:30 sati. Mjesto održavanja je CTK Rijeka. Kako biste se prijavili na radionicu, molimo vas da ispunite obrazac.

No, naši vrijedni volonteri pripremaju i online natjecanje HackerRank u koje se mogu uključiti svi putem linka. Natjecanje će trajati od 08. do 14. prosinca, koliko traje i sam Computer Science Education Week, a propitat će znanja u brojnim programskim jezicima kao što su C, C++, Java, C#, PHP, Ruby, Phyton 2, Perl, Haskell, Clojure, Scala, Bash, Lua, Erlang... ma nema smisla da ih sve nabrajamo – usudi se natjecati s programerima iz cijeloga svijeta! Priča se o nekim nagradama ;-)

 

PRIJAVA: