Građani okupljeni u volonterski projekt "Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli" kojeg Centar tehničke kulture Rijeka provodi s ciljem educiranja građana Rijeke o njenoj bogatoj baštini, ove su subote posjetili Atletsku dvoranu i nogometni stadion Kantrida, kako bi se upoznali  s najstarijim sportskim objektom našeg grada, na kojem se kontinuirano (s izuzećem ratnih godina), već više od 100 godina igraju nogometne utakmice, te Atletskom dvoranom kao najmlađim sportskim objektom.

Uz stručno vodstvo Branka Mrvaljevića, direktora SRC Kantrida, okupljeni građani imali su priliku saznati više o povijesti jednog od 10 najatraktivnijih nogometnih stadiona na svijetu, kao i o nekim tehničkim karakteristikama i zanimljivostima pri gradnji, održavanju objekta, travnjaka i atletske staze, kao i planovima o izgradnji novog stadiona. Kako je gospodin Mrvaljević s ponosom istaknuo, odmah uz staru ljepoticu, u svibnju 2010. godine svečano je otvorena Atletska dvorana Kantrida, prvenstveno namijenjena treningu atletičara i organizaciji dvoranskih sportskih natjecanja u atletici, ali i ostalih sportskih i rekreativnih aktivnosti poput rukometa, košarke, malog nogometa, aerobika, plesa, tenisa, badmintona i dr. U sklopu dvorane nalazi se i umjetna penjačka stijena visine 12 metara, što je čini jednom od najviših umjetnih penjačkih stjena u zatvorenom u Hrvatskoj i više od 46 smjerova penjanja, najviše smjerova na jednoj umjetnoj stijeni u Hrvatskoj. 

Atletska dvorana Kantrida izdvaja se i svojom arhitekturom, posebno lebdećim efektom "toplog mosta" koji olakšava cjelokupnu konstrukciju, ali isto tako i odabirom materijala i lokalnih elemenata na fasadi i krovnom pokrovu kojima se stopila s okolinom i primorskim vizurama.

Pogledom na stadion s "toplog mosta" Atletske dvorane, posjetitelji su ( kao i svi nogometaši i uprave nogometnih klubova, te razne delegacije, baš svi koji su dosad gostovali na stadionu Kantrida ) bili još jednom impresionirani jedinstvenim smještajem stadiona u kamenolomu na samoj morskoj obali i spektakularnim pogledom na zeleni travnjak, bijelu plažu i modro more Kvarnera na proljetnom suncu.

Aktivnosti programa USG provode se svaki mjesec, a novosti i najave mogu se pratiti na web stranici CTK Rijeka www.ctk-rijeka.hr, FB grupi programa Rijeka-Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli.

 

Volonterka Branka Turčić