Ove subote, 17. lipnja, s početkom u 20 sati festival ilustracije 36 MOUNTAINS gostuje s izložbom grafika u kontejneru na riječkom Molo longu.

 

 

Na riječkoj pop - up izložbi 36 MOUNTAINS predstavlja posebnu ediciju autorskih grafika u tehnici sitotiska oko koje se okupilo 13 domaćih i inozemnih autora. Osim šest radova predstavljenih krajem prošle godine na Artomatu u Zagrebu, koje potpisuju Sanja Stojković, Ena Jurov, Tena Letica Tkalčević, Luka Juras, Jelena Bando te švedski dizajneri Tomas Nilsson i Olle Halvars, u Rijeci će biti izložene i grafike Dunje Janković, Ivana Markovića, Tee Jurišić, Borisa Hoppeka, Davora Gromilovića i Monike Lang. Pratite događanje na Facebook eventu!

 

 

36 MOUNTAINS je festival posvećen ilustraciji koji će ovog rujna, treću godinu za redom, u Zagrebu predstaviti najjača ilustratorska imena domaće i međunarodne scene. Forma festivala podrazumijeva odmak od standardnog galerijskog ili muzejskog pristupa i participativnog je karaktera s obzirom da je cilj festivala približiti ilustraciju i autorski crtež široj javnosti.

 

 

Izložbeno gostovanje organizira Kreativni kolektiv Kombinat kao dio projekta Ri connect - kluba za mlade čije su aktivnosti zajednički osmišljene s partnerskim udrugama CTK Rijeka i SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava. Programe kluba za mlade Ri connect financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.