I ove godine smo se uključili u obilježavanje Europskog tjedna programiranja koji se od 7. do 22. listopada obilježava diljem Europe. Za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole, pripremili smo 3 radionice te završno natjecanje i demonstraciju naučenog - Hackthon ;)

 

U ponedjeljak, 9. listopada, od 17:30 do 19:00 sati učit ćemo HTML i CSS. U istom terminu (17:30 – 19:00) u utorak, 10. listopada, nastavljamo s programiranjem u Scratch-u, a u četvrtak, 12. listopada (17:00 – 18:30) upravljamo mini-računalima micro:bit-ovima. Sve naučeno iskombinirat ćemo u nedjelju, 15. listopada, kada ćemo u timovima kroz cijeli dan na Hackathonu razvijati IT rješenja na zadane teme. Od 14:30 do 16:00 sati timovi će predstaviti svoje radove, a žiri će proglasiti najbolje.

 

Upisi su otvoreni do nedjelje, 8. listopada.

 

Aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna programiranja podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te inicijativa Meet and Code iza koje stoje SAP, TechSoup Balkans i TechSoup.

 

PRIJAVNICA

 

Osnovni podaci o korisniku
Adresa
Podaci o školi
Kontakt podaci (roditelj/skrbnik)
Adresa