Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

Povodom Međunarodnog dana djevojaka u ICT-u, što će se diljem svijeta obilježiti u četvrtak 26. travnja, zajedno s našom vrijednom volonterkom Ivanom Žužić organizirat ćemo čak dvije radionice! Jednu za malo manje i drugu za malo veće žene.

Mlađe curke, one od 9 do 14 godina, izrađivat će pametne igračke od raznih materijala uz mudre micro:Bit-ove. Radionica će početi u 15:00 sati, a trajat će do 16:30 sati.

Veće curke (svih dobi) okupit će se u Klubu za žene na radionici online alata na kojoj ćemo zajedno naučiti sve trikove u korištenju alata kao što su Dropbox i Trello. Radionica će početi u 17 sati (predviđeno vrijeme trajanja je 60 minuta) u prostorima CTK Rijeka (Školjić, 1. kat).

 

Međunarodni dan djevojaka u ICT-u obilježavamo zajedno s brojnim organizacijama diljem svijeta kako bismo potaknuli veći broj žena da se odluče za STEM te smanjili razliku u omjeru između žena i muškaraca u STEM zanimanjima. Ovu globalnu inicijativu pokrenula je Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU) 2010. godine, a do danas se obilježava u više od 140 zemalja diljem svijeta, i to četvrtog četvrtka u travnju svake godine.

 

PRIJAVNICA