U Centru za tehničku kulturu Rijeka održana je radionica Recept: Aktiviraj se! u kojoj su mladi od 15 do 30 godina, kroz različite i jednostavne recepte europskih kuhinja, naučili pripremiti i kuhati nekoliko jela, saznali o tome u kojim se prigodama ona poslužuju i kada su se prvi puta pojavila.

 

Za radionicu je vladao veliki interes, a polaznici su pripremali jednostavna jela kao što su salata s ciklom, sirom i orasima (Francuska), curry party jaja (Nizozemska), jednostavni otvoreni sendviči “ smørrebrød“ (Danska), hladne juhe od rajčice gazpacha (Španjolska) i osvježavajuće talijanske salate (Italija).

 

Nakon pripreme su polaznici, njih dvadesetak i degustirali svoje kulinarske uratke.

Recept: Aktiviraj se! radionica je Kluba za mlade RI connect čije aktivnosti su zajednički osmislili Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Kreativni kolektiv Kombinat, SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava,  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

 

Radionica je pokrenuta kao projekt međusobnog povezivanja predstavnika organizacija civilnog društva i zainteresiranih građana te aktiviranja mladih uz kulinarska druženja.

 

RECEPTI