Početak školske godine donosi upise u radionice projekta Budi++ koji će i ove godine razvijati talente u području tehničke kulture, točnije programiranja, robotike i 3D modeliranja, kod učenika osnovnih i srednjih škola te mladih osoba. Upisi u besplatne radionice su otvoreni do nedjelje, 22. rujna ili do popunjenja grupe.

Osim što s nama možeš stjecati nova znanja iz područja programiranja, robotike i 3D modeliranja, sudjelovanjem u projektu Budi++ moći ćeš se pripremati za natjecanja u kojima već godinama sudjeluju polaznici Budi++ programa kao što su HONI, Logo liga, Croatian Makers Liga te školska i županijska natjecanja iz informatike. Skupa sudjelujemo i u obilježavanju međunarodnih dana s ciljem podizanja svijest javnosti o važnosti digitalnih vještina u suvremenom društvu. Koristit ćemo micro:bitove, mBotove, 3D printere, Lego mindstormse i brojne aplikacije. 

Sve radionice, osim, 3D modeliranja, traju cijelu školsku godinu i održavat će se u terminima navedenim u opisu radionice (pogledaj niže u tekstu). Provedbu projekta Budi++ u ovoj školskoj godini financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada Hrvatska za djecu, a zahvaljujući njima sve su aktivnosti za polaznike besplatne.  

 

 

Brodomaketarstvo

Tijekom održavanja brodomaketarskih radionica polaznici će sudjelovati u izradi makete tradicionalnog drvenog broda tipa bracera. Korištenjem brodomaketarskog alata upoznati će se s osnovama iz domene tehničkog obrazovanja, naučit će kako koristiti i čitati nacrte istraživanjem nacrtno tehničke dokumentacije drvenih konstrukcija brodova i plovila. Radionice su namijenjene učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola te srednjoškolcima. Radionice će biti četvrtkom, prva je 26. rujna, u terminu od 16:30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Robotika

 

Logo

Najmlađi u svijet programiranja ulaze s programskim jezikom Logo. Namijenjena je učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole. Radionice će biti utorkom,  prva je 24. rujna, u terminu od 16.30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

3D modeliranje

 

Python

Na radionici će polaznici naučiti sintaksu, metode rješavanja zadataka i različite matematičke funkcije programskog jezika Python. Namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Radionice će biti ponedjeljkom,  prva je 23. rujna, u terminu od 16.30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

 
 
3D modeliranje

 

C++

Na radionici će se polaznici upoznati s programskim jezikom C++  - kako zadati naredbu i kako pravilno napisati kod. Namijenjena učenicima od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Radionice će biti četvrtkom,  prva je 26. rujna, u terminu od 16:30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

3D modeliranje

 

Programiranje za mlade

Programski jezik Python ti omogućuje da na jednostavan način naučiš programirati, a primjene u stvarnom svijetu su mu zbilja šarolike, pa se zato koristi u različite svrhe. Ako imaš od 18 do 30 godina i želiš naučiti programirati u Pythonu prijavi se i otisni u programerske vode. Radionice će biti srijedom, prva je 25. rujna, u terminu od 18 do 19:30 sati. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

3D modeliranje

 

Robotika

Upoznaj se s osnovama robotike, automatike, elektronike te primjenom robota i logičkih sklopova. Radionica je namijenjena učenicima od 6. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Vrijeme održavanja:  ponedjeljkom od 18:00 do 19:30 s početkom od 23. rujna.  Sudjelovanje u radionici je besplatno.

3D modeliranje

mBot i micro:bit

Edukacijski roboti mBotovi i edukacijska mini računala zasebno, ali i u tandemu omogućuju stvaranje skroz ludih stvari – od sefa, štoperice, pametne kuće do termometra. Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole. Zbog velikog interesa radionica će se održavati u dvije grupe, a na tebi je da izabereš koji ti termin bolje odgovara. Radionice će biti u dva termina, utorkom (početak 24.rujan) od 18 do 19:30 i srijedom (početak 25. rujna) od 16:30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

 

 

3D modeliranje i printanje

Nauči koristiti alat za izradu 3D modela prema vlastitom dizajnu, izmijeniti postojeće 3D modele iz besplatne online baze podataka te implementirati iste u svoj dizajn. Namijenjena je mladima od 15 do 30 godina. Radionice će biti ponedjeljkom, prva je 23. rujna, u terminu od 16:30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionicama je besplatno. 

 

 

PRIJAVNICA
 

Osnovni podaci o korisniku
Adresa
Podaci o školi
Kontakt podaci (roditelj/skrbnik)
Adresa
CTK Rijeka brine o zaštiti Vaših osobnih podataka. Mi prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo Vaše osobne podatke u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća te Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018). Prihvaćanjem ove izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje Vaših osobnih podataka u svrhe koje su izričito navedene. Možete u bilo kojem trenutku odustati od davanja privole ili tražiti ispravak ili brisanje Vaših osjetljivih osobnih podataka. Ukoliko to želite učiniti potrebno je kontaktirati nas na email adresu info@ctk-rijeka.hr. Vaši osobni podatci koji su prikupljeni koristit će se u svrhu: izvještavanja donatora o provedbi projekta, za promidžbu projekta te u evaluacijske svrhe. Radionice koje provodi CTK Rijeka mogu biti fotografirane i snimane za potrebe izvještavanja Donatora kao i javnosti putem društvenih mreža i web stranica. CTK Rijeka primjenjuje odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zloupotrebe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. CTK Rijeka poštuje privatnost svojih korisnika te čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka koje ćemo izbrisati ukoliko više nisu nužni u odnosu na svrhu za koju su prikupljeni ili na drugi način obrađeni nakon izvršavanja ugovorne obveze prema Donatorima. Podatci se trećim stranama prosljeđuju samo u svrhe provedbe projekta.