Naši polaznici Jan Celin, Dorian Bariša, Leonard Žagar i Adrian Bićanić, zhvaljujući svojim sjajnim projektima „Siguran prijevoz tereta“ i „Pametna kuća – automatska svjetla“,  osvojili su Nagradni obilazak Instituta Ruđer Bošković. Projekti prepoznati od IRIM-a i Instituta Ruđer Bošković napravljeni su za natječaj “Znanstveni izazovi s micro:bitom”.

 

Vesela CTK ekipa na obilazak se uputila danas. Ljubazni zaposlenici Instituta objasnili su čime se bave te su nas proveli kroz nekoliko laboratorija. Naši nagrađeni polaznici osobito su bili zadovoljni popularno-znanstvenim predavanjem iz kojeg su saznali kako izmjeriti udaljenost između Mjeseca i Zemlje, opseg Zemlje, te još mnogo toga. U laboratorijima su imali prilike saznati kako izgledaju i rade uređaji impresivnog i teško izgovorljivog imena - maseni spektrometri, te uživo vidjeti pravi pravcati sudarač čestica.

 

 

Izlet je zaključen zajedničkim fotografijama s kipom profesora Baltazara i Ruđera Boškovića. S Instituta smo otišli vrlo zadovoljni predstavljenim sadržajima i punih trbuha od ukusnog ručka iz kantine na Institutu.