Početak školske godine donosi upise u radionice projekta Budi++ koji će i ove godine razvijati talente u području tehničke kulture, točnije programiranja, robotike i 3D modeliranja, kod učenika osnovnih i srednjih škola te mladih osoba. Upisi u besplatne radionice su otvoreni do nedjelje, 7. listopada (ili popunjenja grupe), a ukoliko niste sigurni biste li nam se pridružili pozivamo vas na Free trial tjedan.

Osim što s nama možeš stjecati nova znanja iz područja programiranja, robotike i 3D modeliranja, sudjelovanjem u projektu Budi++ moći ćeš se pripremati za natjecanja u kojima već godinama sudjeluju polaznici Budi++ programa kao što su HONI, Croatian Makers Liga, Logo liga te školska natjecanja iz informatike, kao i u obilježavanje međunarodnih dana kojima želimo podići svijest javnosti o važnosti digitalnih vještina u suvremenom društvu. Koristit ćemo micro:Bitove, mBotove, 3D printere, Lego mindstormse i brojne aplikacije. Dosadno nam sigurno neće biti ;-)

Sve radionice, osim, 3D modeliranja, traju cijelu školsku godinu i održavat će se u terminima navedenim u opisu radionice (niže u tekstu). Provedbu projekta Budi++ u ovoj školskoj godini financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Zaklada Hrvatska za djecu i INA d.d. zbog čega su sve aktivnosti u potpunosti besplatne za polaznike.

Free trial tjedan od 1. do 7. listopada

Za sve neodlučne i znatiželjne, pripremili smo i Free trial tjedan tijekom kojeg možete doći i isprobati sve radionice (ukoliko po dobi odgovaraš ciljnoj skupini radionice). Free trial tjednom uključili smo se u 12. Tjedan cjeloživotnog učenja koji se održava od 1. do 7. listopada 2018.

Ne dozvoli da ti sustav i programi zastare, ažuriraj se u CTK Rijeka!

 

 
Robotika

 

Logo

Najmlađi u svijet programiranja ulaze s programskim jezikom Logo. Radionice je namijenjene učenicima od 4. do 8. razreda osnovne škole. Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 16:30 do 18:00 s početkom od ponedjeljka, 1. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

3D modeliranje

 

Python

Na radionici će polaznici naučiti sintaksu, metode rješavanja zadataka i različite matematičke funkcije programskog jezika Python. Radionice je namijenjene učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Vrijeme održavanja: četvrtkom od 16:30 do 18:00 s početkom od 4. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

 
 
3D modeliranje

 

C++

Na radionici će se polaznici upoznati s programskim jezikom C++  - kako zadati naredbu i kako pravilno napisati kod. Radionica je namijenjena učenicima od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Vrijeme održavanja: utorkom od 16:30 do 18:00 s početkom od 2. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

3D modeliranje

 

Programiranje za mlade
POPUNJENO

Programski jezik Python ti omogućuje da na jednostavan način naučiš programirati, a primjene u stvarnom svijetu su mu zbilja šarolike pa se zato koristi u različite svrhe. Ako imaš od 18 do 30 godina i želiš naučiti programirati u Pythonu prijavi se i otisni u programerske vode. Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 18:00 do 19:30 sati s početkom od 1. listopada. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

3D modeliranje

 

Robotika

Upoznaj se s osnovama robotike, automatike, elektronike te primjenom robota i logičkih sklopova. Radionica je namijenjena učenicima od 6. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Vrijeme održavanja:  srijedom od 18:00 do 19:30 s početkom od 3. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

3D modeliranje

mBot i micro:bit

Edukacijski roboti mBotovi i edukacijska mini računala zasebno, ali i u tandemu omogućuju stvaranje skroz ludih stvari – od sefa, štoperice, pametne kuće do termometra. Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole. Zbog velikog interesa radionica će se održavati u dvije grupe, a na tebi je da izabereš koji ti termin bolje odgovara. Vrijeme održavanja: ponedjeljak od 18:00 do 19:30 (početak 1. listopada) ili srijeda od 16:30 do 18:00 (početak 3. listopad). Sudjelovanje u radionici je besplatno.

 

 

3D modeliranje i printanje

Nauči koristiti alat za izradu 3D modela prema vlastitom dizajnu, izmijeniti postojeće 3D modele iz besplatne online baze podataka te implementirati iste u svoj dizajn. Radionica će se održavati utorkom od 14:30 do 16:00 sati, a počinje 2. listopada. Sudjelovanje na radionicama je besplatno. Radionica je namjenjena mladima od 15 do 30 godina.

 

PRIJAVNICA
 

Osnovni podaci o korisniku
Adresa
Podaci o školi
Kontakt podaci (roditelj/skrbnik)
Adresa
CTK Rijeka brine o zaštiti Vaših osobnih podataka. Mi prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo Vaše osobne podatke u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća te Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018). Prihvaćanjem ove izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje Vaših osobnih podataka u svrhe koje su izričito navedene. Možete u bilo kojem trenutku odustati od davanja privole ili tražiti ispravak ili brisanje Vaših osjetljivih osobnih podataka. Ukoliko to želite učiniti potrebno je kontaktirati nas na email adresu info@ctk-rijeka.hr. Vaši osobni podatci koji su prikupljeni koristit će se u svrhu: izvještavanja donatora o provedbi projekta, za promidžbu projekta te u evaluacijske svrhe. Radionice koje provodi CTK Rijeka mogu biti fotografirane i snimane za potrebe izvještavanja Donatora kao i javnosti putem društvenih mreža i web stranica. CTK Rijeka primjenjuje odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zloupotrebe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. CTK Rijeka poštuje privatnost svojih korisnika te čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka koje ćemo izbrisati ukoliko više nisu nužni u odnosu na svrhu za koju su prikupljeni ili na drugi način obrađeni nakon izvršavanja ugovorne obveze prema Donatorima. Podatci se trećim stranama prosljeđuju samo u svrhe provedbe projekta.