Naši učenici, Boris Španić i Simeon Stefanović, kao i mentori CTK Rijeka, Kristijan Vulinović, Ivana Žužić i Dino Ilić sudjelovali su na zimskoj školi informatike 2018. koja se ove godine održala po 23. put u Krapini u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara. Osim informatike, bilo je tu i društvenih igara, posjeta Velikom taboru, gledanja animiranih filmova ali i slijetanja Airbusom.

 

Boris i Simeon su bili polaznici na raznim radionicama, ali je posebno bitno za naglasiti da su obojica sudjelovala na radionici „Algoritmi“ koja se oduvijek smatra jednom od najtežih i najzahtjevnijih radionica. Posebno nas raduje činjenica da je Boris dobio pohvalnicu što je posebno pohvalno uzevši u obzir da tu radionicu pohađaju najbolji informatičari koji ostvaruju odlične rezultate na natjecanjima.

Kristijan, Ivana i Dino vodili su čitav niz radionica kao što su Logo napredni, Web stranice početni, Python, Smallbasic i micro:bit, a o

sim samog učenja, svi su se dobro zabavili, uživajući u društvenim igrama. Posjetili su i utvrdu Veliki Tabor gdje su čuli zanimljive priče i vidjeli mnoge zanimljive detalje o Veroniki Desiničkoj. Predvođeni Ivanom, Budi++ ekipa je posjetila i lokalno kino gdje su uživali u animiranom filmu.

U domaćinskoj školi ugostili su ih i u simulator putničkog aviona. Tako je Boris probao pilotirati Airbus, dok je Kristijan jedini koji je uspješno sletio!