Društveno poduzetništvo „vruća“ je tema u suvremenoj popularnoj kulturi stoga ne iznenađuje rastući interes za radionice o toj temi – stoga požurite s prijavom. Cilj Akademije je upoznati polaznike s pojmom i važnošću društvenog poduzetništva te ih ohrabriti na pokretanje društvenih poduzeća kako bi svojim djelovanjem pridonijeli razvoju lokalne zajednice. Društveno poduzetništvo je način upravljanja koji podrazumijeva odgovoran odnos prema društvu. Taj koncept već je prisutan u zemljama Europske unije, a Hrvatska njezin potencijal tek otkriva. 30. travnja 2015. Vlada Republike Hrvatske prihvatila je Strategiju razvoja društvenog poduzetništva čiji je cilj stvaranje poticajnog okruženja za razvoj društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj.

 

Cjelodnevne radionice održat će se pod vodstvom Vere Gjokaj, izvršne direktorice Clustera za eko-društvene inovacije CEDRA HR, u utorak 19. i srijedu 20. svibnja 2015. u Centru tehničke kulture Rijeka. Inače, CEDRA HR je mreža centara podrške za postojeće i potencijalne društvene poduzetnike, a CTK Rijeka je regionalni centar za područje Primorsko-goranske i Istarske županije.  Akademija je besplatna za sve polaznike zahvaljujući Ministarstvu socijalne politike i mladih kao donatoru, a namijenjena je mladim ljudima od 15 do 30 godina.

 

Provjerite odgovara li vam raspored i prijavite se!

 

Raspored

 

Od sudjelovanja u radionici Mala akademija društvenog poduzetništva dijeli vas još samo ispunjavanje obrasca. Stoga, što čekate?

 

Prijavnica: