Mlade Riječanke i Riječani, okupljeni oko naše inicijative mladih po-Ri-look digital edition, osmislili su i izradili mobilnu aplikaciju Rijeka - vodič za mlade. Aplikacija je besplatna u  dostupna za preuzimanje preko Google Playa i Windows Phone app storea za Android i Windows Phone platforme, a moguće ju je koristiti na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Korisnici aplikacije mogu razgledavati Rijeku kroz sedam »đireva«, odnosno šetnji koje ih vode uz Rječinu, po Trsatu, od centra do Torpeda i nizu drugih lokacija, ali i saznati zanimljive riječke priče i kratki povijesni pregled, upoznati se s riječkom industrijskom baštinom i znamenitostima te se informirati o mjestima za izlaske, studentskom životu, muzejima, ustanovama, parkovima, plažama, smještaju, transportu...

Na aplikaciji je radilo tridesetak mladih koji žive u Rijeci. Radi se o osobama različitih dobnih skupina: učenicima, studentima, zaposlenima i nezaposlenima. U sljedećim tjednima, moći ćete ih sresti po gradu gdje će promovirati svoj rad. Možda vas i nagrade ;-)