CTK Rijeka se i ove godine priključio kampanji All Digital Week, koja je trajala od 25. do 31. ožujka. All Digital Week je paneuropska kampanja koja je od 2010. godine do danas okupila preko 1.000.000 Europljana i Europljanki u više od 20.000 škola, udruga, knjižnica i drugih organizacija koje žele osnažiti građane za sudjelovanje u digitalnom društvu. Tijekom All Digital Week-a se održalo preko 800 događanja u koje je bilo uključeno više od 60 tisuća ljudi a provodili su ih preko 1500 partner organizacija u 29 država.

U Hrvatskoj je održano ukupno 76 radionica a teme radionica bile su doista raznolike: robotika, programiranje, digitalne usluge kao što su Facebook i Google, internetska sigurnost, vizualni identitet itd.

Moramo posebno istaknuti Institut za razvoj i inovacije mladih (IRIM) je podržao All Digital Week s preko 30 radionica edukacije za knjižničare koji će nastaviti prenositi znanja mladim ljudima koji dolaze u knjižnice. IRIM je sve te knjižnice opremio mikro: bitovima - malim programibilnim mikroračunalom, opremljenim mnoštvom senzora koji se mogu koristiti u različitim školskim predmetima - od matematike, fizike i računalnih znanosti do nastave glazbe i tjelesnog odgoja.

U Centru tehničke kulture održano je 18 radionica a bile su namijenjene građanima svih dobnih skupina i različitih interesa a radionice su se bavile društvenim mrežama i kritičkim pristupom online news portalima, korištenjem online alata i servisa te programiranjem, elektronikom i dizajnom.

Radionice su bile besplatne zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.