Od 19. do 25. ožujka iznova smo se priključili kampanji ALL DIGITAL Week. Polaznici su se uključili u paneuropsku kampanju čiji je cilj osnažiti građane za sudjelovanje u digitalnom društvu te u kojoj je dosad sudjelovalo preko 1.000.000 Europljana i Europljanki i više od 20.000 organizacija. Centar tehničke kulture Rijeka u kampanji sudjeluje od njezinih početaka, a od ove godine je i nacionalni partner.

Moramo pohvaliti, ali se i zahvaliti svima koji su nam se pridružili u obilježavanju kampanje: Institutu za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) koji je uvrstio preko 60 radionica edukacije profesora, što je dio njihova projekta ProMikro, kao i Zajednici tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika koje su se također pridružili obilježavanju kampanje.

Centar tehničke kulture Rijeka organizirao je 13 besplatnih radionica i predavanja kojima se pridružilo preko 80 polaznika, od najmlađih do najstarijih. Najmlađi su se igrali s robotima, mikroračunalima i LEGOM, nešto stariji bavili su se vizualnim dizajnom, a naši vjerni i uvijek znanja željni umirovljenici učili su o Facebooku i sustavu G-građani. Također, želimo izdvojiti i izuzetno dobro posjećenu radionicu o lažnim vijestima, što možemo zahvaliti angažiranim profesoricama Prve riječke hrvatske gimnazije.

Radionice su bile besplatne zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.