Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

Voliš koristiti zabavne i primjenjive alate poput micro:bita, , 3D printera, arduino mikroračunala ili više od toga voliš izrađivati robote. Organiziramo četiri besplatne radionice u periodu od 14. do 18 listopada 2019. godine u popodnevnim satima u našem prostoru na Školjiću i na taj se način pridružujemo obilježavanju Europskog tjedna programiranja.

Manifestacija Europski tjedan se obilježava diljem Europe, ali i šire od 5. do 20. listopada, a u tom će periodu biti organizirane brojne radionice koje slave kreativnost, vještinu rješavanja problema i surađivanja kroz programerske i slične aktivnosti. Europski tjedan ima za cilj upoznati djecu i mlade od 8 do 24 godine sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani tako da pokažu mladim ljudima koliko programiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Cilj je da djeca i mladi nauče na koji način tehnologija funkcionira i na koji način IT utječe na naše svakodnevne živote. Istraživanjem širokog spektra tehnologija, digitalnih tema i kreativnog programiranja bit će ohrabreni da još više razvijaju svoje digitalne vještine koje su im potrebne u današnjem svijetu.

Naša ekipa je pripremila radionice na koje se možeš prijaviti do 13. listopada u nastavku teksta.

 

micro:bit i :MOVE mini

Ova radionica pruža zabavni uvod u robotiku. Na radionici će se polaznici upoznati s pojmom mikrokontrolera te kroz praktične mini projekte naučiti kako programirati micro:bit. Na radionici će polaznici koristiti i :MOVE mini robot s dva kotača koji je prikladan za samostalni rad. Radionica je namijenjena djeci i mladima od 10 do 15 godina, a bit će održana u srijeda 16. listopada 2019. od 16:30 do 19 sati.

 

Robotika za najmlađe

Na radionici će polaznici naučiti kako sastaviti i programirati robote LEGO Mindstorms te kroz taj proces naučiti osnove robotike, tehnike i programiranja. Na radionici će polaznici sami, uz mentorstvo, od početka sastaviti LEGO Mindstorms robote učeći o tehničkim karakteristikama i principima, a nakon toga će robote i isprogramirati kako bi dobili željenu funkcionalnost. Naposljetku će polaznici testirati kako roboti rade te ispraviti potencijalne probleme i igrati se novonastalim igračkama. Radionica je namijenjena djeci od 8 do 12 godina, a bit će u ponedjeljak 14. listopada i utorak, 15. listopada 2019. godine od 14 do 16 sati.

 

3D modeliranja i printanje

3D modeliranje i printanje je postalo veoma popularan način brze izrade prototipa, a s modernim alatima više nije potrebno biti ekspert za takvo što. Na radionici će polaznici naučiti osnove rada u alatima za izradu 3D modela te samostalno izmodelirati svoj 3D uradak. Uz to, polaznici će dobiti uvid iz prve ruke kako funkcioniraju 3D pisači te koji proces stoji iza pretvaranja modela iz 3D virtualnog svijeta u 3D stvarni svijet. Radionica je namijenjena djeci i mladima od 10 do 24 godina, a bit će održana u ponedjeljak, 14. listopada 2019. od 16:30  do 18 sati.

 

Arduino loT radionica

Polaznici će se upoznati s Arduino mikroračunalom koje omogućuje stvaranje IoT stvari. Na radionici će polaznici vidjeti kako se na Arduino spajaju različite komponente, senzori, LED-ice, prekidači, i druge te kako se sustav programira kako bi se komponente koristile na željeni način. Radionica je namijenjena mladima od 13 do 18 godina, a bit će održana u ponedjeljak, 14. listopada 2019. od 14:00 do 16 sati i utorak, 15. listopada 2019. od 14:00 – do 16 sati.

 

PRIJAVNICA