Naš mladi volonter Kristijan Vulinović jedan je od volontera godine Grada Rijeke. Presretni smo i ponosni što je njegov angažman prepoznat i  nagrađen od drugih institucija.

Kristijan od svoje 12 godine sudjeluje u neformalnim edukacijama u području informatike i tehnike u CTK Rijeka, a posljednje tri godine odlučio je stečeno znanje podijeliti s drugima kao predavač u nastavi na radionicama programiranja. U 2014. godini Kristijan je volonterski sudjelovao u provedbi nekoliko programa: Zimska škola, Rad s darovitim učenicima, Get Online Week, Proljetna eko škola, Ljeto na Školjiću i po-RI-look digital edition te doprinio našoj organizaciji s ukupno 219 volonterskih sati.

Kristijan svojim volonterskim angažmanom prenosi svoja znanja i vještine na građane i građanke svih dobnih skupina, te promiče ideju cjeloživotnog i neformalnog obrazovanja. Omogućuje digitalnu inkluziju djeci, mladima, odraslima i osobama treće životne dobi.

Polaznici radionica koje Kristijan vodi ocjenjuju ga visokim ocjenama i ponovo se vraćaju. Kristijan je autoritet među vršnjacima zbog svojih znanja i vještina, ali i nesebičnog doprinosa zajednici. Zbog toga, Kristijan okuplja mlade oko sebe, ali ih potiče da se aktivno uključe u rad zajednice volonterskim radom te da stalno unapređuju svoja znanja i vještine.

Kristijane, hvala ti što nesebično sudjeluješ u radu naše organizacije. Još jednom čestitamo na nagradi. Zaslužio si ju!